Selectarea unui motor electric potrivit poate fi o sarcina dificila. Gasirea unuia care sa corespunda cerintelor de viteza, cuplu si putere nu este suficient pentru a evita problema supraincalzirii. Exista multi factori care trebuiesc luati in considerare atunci cand alegeti un motor electric care corespunde cerintelor aplicatiei dumneavoastra.
Aceasta lista va va oferi cateva verificari pe care le puteti face pentru a preveni supraincalzirea motorului electric, economisind timp si bani. Daca aveti in prezent probleme cu supraincalzirea motorului, speram ca aceasta lista de verificare va poate ajuta sa determinati cauza.
Exista multi factori care cauzeaza probleme ale motorului. In continuare, va vom prezenta sase motive pentru care motorul dumneavoastra poate fi supraincalzit.
Daca doriti sa ne contactati pentru mai multe informatii, va stam la dispozitie cu consiliere gratuita, atat inainte, cat si dupa cumpararea unui motor electric de la noi, la: office@motoreductoare.ro, (+40) 0725 / 535 013, (+40) 0725 / 535 011 sau la sediul nostru din Soseaua Iasi – Tg. frumos, km 10.
-
Motor electric prea mic pentru scopul aplicatiei
Este important sa va asigurati ca motorul electric pe care il utilizati a fost dimensionat corespunzator pentru aplicatie, mediu si ciclul de functionare in care va fi folosit. Un motor prea mic nu va putea disipa caldura suficient de repede, astfel incat se va supraincalzi.
-
Temperaturi ambientale inalte
Daca un motor electric functioneaza intr-un mediu mult mai cald decat cel pentru care a fost conceput, acesta se poate supraincalzi, deoarece temperaturile ambientale vor face mai dificila racirea corecta. Verificati clasa de izolatie a motorului dumneavoastra (gasita pe placuta de identificare a acestuia).
-
Functionarea continua a unui motor electric de serviciu intermitent
Pentru ca motorul sa functioneze la specificatiile sale nominale de performanta, trebuie sa aiba timp sa se raceasca complet intre cicluri. Daca este folosit mai frecvent decat trebuie, acesta va continua sa fie cald si va deveni din ce in ce mai fierbinte cu fiecare ciclu. In cele din urma, acesta se va supraincalzi.
-
Alimentare de tensiune mare sau mica
Alimentarea incorecta a tensiunii va face ca motorul sa functioneze mai greu si ar putea cauza supraincalzirea acestuia.
-
Altitudine mare
Motoarele se racesc mai putin eficient la cote mai mari, din cauza aerului rarefiat. Daca va aflati la o altitudine mai mare – 1000 de metri (3300 ft) deasupra nivelului marii, discutati cu producatorul si asigurati-va ca motorul dumneavoastra este evaluat corespunzator.
-
Gaurile de ventilatie sunt blocate
Acest lucru poate parea evident, dar orificiile de ventilatie ale motorului trebuie sa fie deschise pentru a permite evacuarea caldurii. Verificati si asigurati-va ca nimic nu le blocheaza.
Prevenirea defectiunilor unui motor electric, provocate de caldura
Problema cu defectiunile provocate de caldura este ca acestea vor continua sa apara pana cand este rezolvata problema principala. Din fericire, exista modalitati de a elimina aceste probleme fara prea multe modificari:
– Intretinerea de rutina este necesara pentru a va asigura ca toate componentele individuale din sistemul electric primesc atentia de care au nevoie. Astfel, veti minimaliza suprasolicitarea si supraincalzirea motorului electric.
– Instalarea unui senzor inteligent poate avertiza tehnicienii cu privire la problemele provocate de caldura in timp real. Acesta va permite remedieri si modificari inainte de producerea defectiunilor totale.
– Instalarea dispozitivelor de protectie la suprasarcina si configurarea corecta vor preveni problemele de incarcare.
Alaturi de frictiunile din echipamentele mecanice, caldura este in topul problemelor ce pot aparea la dispozitivele electrice. Pastrarea caldurii sub control incepe cu intelegerea a ceea ce o provoaca. Astfel, veti putea decide ce e de facut pentru a minimaliza sau elimina acele variabile.
Va stam la dispozitie cu alte informatii despre motorul electric pe care il aveti la office@motoreductoare.ro, (+40) 0725 / 535 013, (+40) 0725 / 535 011 sau la sediul nostru din Soseaua Iasi – Tg. Frumos, km 10.